Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله محمدعلی ناصری مجتهد و استاد اخلاق که در زمان عمر شریف خود محضر اساتید برجسته ای را درک و شاگردی کرده بود، در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیت الله محمد علی ناصری، مجتهد و استاد اخلاق در سن ۹۲ سالگی امروز ۴ شهریور ماه دعوت حق را لبیک گفتند و به دیار حق شتافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تولد در اصفهان تا همجواری در نجف اشرف

این عالم اخلاق در سال ۱۳۰۹ شمسی در اصفهان متولد شده، تحصیلات ابتدایی خود را در دولت آباد آغاز کرده و سپس در حوزه علمیه اصفهان ادامه می دهد. در چهارده سالگی همراه با پدر که از علمای معاصر اصفهان بوده اند، راهی نجف اشرف می شود. اما بعد از سه سال و بازگشت پدر به ایران، وی همچنان در جوار مرقد نورانی مولا علی (ع) می ماند تا مشق عشق کند.

دیدارهای صمیمانه با آیت الله بهجت

آیت الله ناصری در زمان عمر شریف خود محضر اساتید برجسته ای را درک و شاگردی کرده بود که از جمله می توان به آیت‌الله شیخ‏ محمّد حسین دهاقانی در نجف، آیت الله مجتبی لنکرانی، آیت الله سید عبدالهادی شیرازی، امام خمینی و آیت الله سید ابوالقاسم خویی اشاره کرد.

وی علاوه بر یادگیری علوم فقهی و دینی، درس اخلاق و عرفان را در محضر اساتیدی همچون سید محمد کشمیری، شیخ عباس قوچانی، سید جمال الدین گلپایگانی، علامه طباطبایی و محمد اسماعیل دولابی گذرانده است. ایشان در غالب سفرهای ماهیانه به قم محضر آیه الله بهجت می‌رسیدند، بطوریکه شیخ علی آقا بهجت می گفتند: هیچ کس مثل ایشان با آیت الله بهجت نشست صمیمانه ندارند.

فعالیت ها و تلاش های علمی و دینی

آیت‌الله ناصری به امر استادش آیت‌الله سید محمد کشمیری به اصفهان برمی گردند و گذشته از مجالس تدریس فقه و اصول و تفسیر قرآنی که سالیانی دراز در حوزه علمیه این شهر اقامه نموده، به تربیت شاگردان بسیاری همت گماشتند و سال ها نماز جماعت و مجالس وعظ و سخنرانی ایشان در مسجد کمرزرین اصفهان برقرار بوده است.

حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج)، حوزه علمیه صاحب الزمان(عج)، حوزه علمیه نرجس خاتون، مرکز دیجیتال حضرت ولیعصر(عج) در دولت‌آباد، مؤسسه تحقیقات نجوم اسلامی، مؤسسه دارالهدی قم و بنیاد علمی فرهنگی هاد از مجموعه‌های علمی تحت نظر آیت‌الله ناصری بوده است.

خدمت به مردم و تاسیس مراکز درمانی

آیت الله ناصری علاوه بر تلاش‌های علمی و دینی و هدایت و راهنمایی طلبه ها و اهل علم در کارهای خیر نیز مشارکت جدی داشتند که از جمله این اقدامات می‌توان به تلاش‌های ایشان برای ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.

مرکز درمانی حضرت ولیعصر(عج) و بخش دیالیز ۲۰ تختخوابی که در سال ۹۱ افتتاح شد.
بخش دیالیز بیمارستان گلدیس شاهین شهر
بخش دیالیز بیمارستان محمد رسول الله(ص) میمه
اورژانس شبانه‌روزی دولت آباد

آثار آیت الله ناصری

از آثار آیت‌الله ناصری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

«آب حیات» شامل مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت‌الله ناصری درباره امام زمان(عج)

«سخن دوست» شامل گزیده ای از سخنرانی های این استاد اخلاق درباره حضرت ولی عصر(عج)

«در امتداد نور» شامل مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت‌الله ناصری درباره آیات تاویل شده به حضرت ولی عصر (عج) و آخرالزمان

«رسم بندگی» که این کتاب شرح فرازهایی از خطبه بلند حضرت امیرالمومنین(ع) در مورد حالات و خصوصیات اخلاقی متقین است.

این عالم وارسته و استاد اخلق که سال های متمادی عرض ارادت و عاشقی را محضر امام زمان(عج) در مسجد کمرزرین اصفهان مشق عشق می کرد،  پس از عمری مجاهدت در راه اعتلای دین و گذراندن یک دوره بیماری دعوت حق را لبیک گفت.

منبع: دانا

کلیدواژه: آیت الله ناصری حوزه علمیه الله بهجت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۶۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...

غفلت از آثار آیت الله مطهری و آشنایی ناکافی نسل جدید با آثار و دیدگاه‌های شهید آیت الله مطهری، از جمله نکاتی است که علی مطهری، فرزند آیت الله و نماینده ادوار مجلس بر آن تاکید دارد.

به گزارش خبرآنلاین، از او درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله مطهری که می‌پرسیم، پاسخ می‌دهد؛ «در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. البته ممکن است بین آن‌ها اختلاف نظر‌های سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوت‌ها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.»

این چهره شاخص سیاسی، مسائل رخ داده در ارتباط با کاظم صدیقی و پناهیان را باعث خدشه به بدنه روحانیت می‌داند اما...

مشروح گفت‌وگو با علی مطهری را بخوانید؛

آیت الله مطهری از تئوریسین‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند و امام نیز نگاه و تفکرات ایشان را شاخص و محوری می‌دانستند، اما طی سال‌های اخیر تلاشی هدفمند و برنامه‌ریزی شده برای به انزوا بردن تفکرات و ایده‌های آیت الله شهید یا مغفول ماندن آن تفکرات صورت می‌گیرد. خود شما با تسلطی که بر تفکرات و نگاه پدرتان دارید، چقدر جای خالی این تفکرات را محسوس می‌بینید و در چه حوزه هایی؟

البته این طور نیست که اندیشه ایشان مطرح نباشد، ولی می‌توان گفت باید بیش از این مورد توجه باشد. همچنین این امر را نمی‌توان به برنامه‌ریزی و تعمد نسبت داد، بلکه ناشی از غفلت است، غفلت از اهمیت آثار استاد مطهری و میزان تأثیرگذاری آن‌ها در حل بسیاری از معضلات فکری و اجتماعی. مثلاً در موضوعاتی مثل حجاب و آزادی بیان و نحوه برخورد با منتقدان و مخالفان یا سیاست خارجی و یا مسائل مربوط به روحانیت آثار ایشان می‌تواند راهگشا باشد.

فاصله نسل جدید را با دیدگاه‌ها و تفکرات آیت الله مطهری چقدر پررنگ می‌دانید؟ آیا دیدگاه‌های ایشان قدرت سازگاری با نسل جدید را دارد؟

باید بپذیریم که نسل جدید با دیدگاه‌ها و اندیشه استاد مطهری به اندازه کافی آشنا نیست و لازم است به سوی آثار ایشان بیشتر سوق داده شوند. تجربه نشان داده است که وقتی یکی از آثار آن شهید را مطالعه می‌کنند به سوی سایر آثار جذب می‌شوند و ادامه می‌دهند. می‌توان با کار‌هایی مثل برگزاری مسابقه از کتاب‌های استاد مطهری آن‌ها را متوجه و علاقه‌مند به این آثار کرد. البته جوانان زیادی را سراغ دارم که با آثار ایشان مأنوس‌اند.

آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آن‌ها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آن‌ها اختلاف نظر‌های سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوت‌ها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد. به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتار‌ها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزار‌ها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

نگاه آیت الله مطهری مشخصا در مقوله حجاب رویکردی اجباری است یا اقناعی؟

در زمان ایشان بحث اجبار و اختیار حجاب مطرح نبود، بحث فلسفه حجاب و حدود شرعی آن مطرح بوده است. روشن است که در درجه اول مسئله ایمان و اعتقاد به پوشش اسلامی همراه با دانستن علل این حکم و تعبد نسبت به آن مهم است، ولی وقتی حکومت اسلامی تشکیل می‌شود حتماً وظیفه‌ای نسبت به نظارت بر اجرای آن دارد، چون پوشش اسلامی چه درباره مرد و چه درباره زن یک مسئله فردی مثل نماز و روزه نیست بلکه آثار اجتماعی دارد. اینجاست که حکومت باید درباره نحوه نظارت خود تصمیم بگیرد.

آقای مطهری، اتفاقاتی که در بدنه روحانیت رخ می‌دهد، مانند آنچه در ماجرای آقای پناهیان یا کاظم صدیقی رخ داد، چقدر آسیب و خسران برای روحانیت است؟

البته مسئله آقای پناهیان خیلی مهم نبود، یک سوء تعبیر بود و باید دقت می‌کردند. ولی مسئله آقای صدیقی مهم بود و البته برخورد ایشان هم خوب بود و باید منتظر گزارش قوه قضائیه باشیم. طبعاً این گونه حوادث به اعتبار روحانیت آسیب می‌زند و باید توسط خود روحانیت جبران شود.

فاصله بین نسل جدید و قدیم روحانیت چقدر مرتبط با رویکرد‌ها و مشی روحانیت در سال‌های اخیر بوده است؟

اول باید ثابت شود که بین نسل جدید و قدیم روحانیت فاصله است. من چنین فاصله‌ای را درک نمی‌کنم. ولی به طور کلی ورود روحانیت به کار‌های اجرایی دولتی که به شدت مورد نهی آیت الله مطهری بود به این نهاد آسیب زده است.

روحانیت به جای این که دولتی شود باید همچنان در کنار مردم و ناظر بر دولت‌ها و هادی آن‌ها باشد، همان نقشی که روحانیت شیعه در طول تاریخ داشته و استقلال خود از دولت‌ها را حفظ کرده است.

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • حضور پاکدامن و رهبری در جدول ٦٤ نفره/ حذف دو سابریست
  • رهبری به جدول ٦٤ نفره رسید/ حذف فتوحی و ارسباران
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند